Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.nl Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.nl

Aluminium pergola's

Tegenwoordig zijn er steeds meer aluminium pergola’s te vinden. Alhoewel hout nog steeds het meest populair is, oogt een aluminium pergola veel moderner en heeft het een gave industriële look die gecombineerd kan worden met veel moderne woningen. Ontdek alle voor- en nadelen in dit artikel.

Pergola laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Voordelen van een aluminium pergola

  • Aluminium is in tegenstelling tot hout veel lichter van gewicht;
  • Aluminium heeft tevens geen onderhoud nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor allerlei toegewezen middeltjes, want die zijn er simpelweg niet;
  • Aluminium is niet duur in verhouding met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt;
  • Aluminium is roestvrij;
  • Aluminium heeft bovendien een lange levensduur. Een aluminium pergola gaat gemiddeld zo’n dertig jaar of langer mee;
  • Aluminium is ook een ecologisch verantwoord product vanwege het feit dat het 100% recyclebaar is.

 

Nadelen van een aluminium pergola

Toch heeft het gebruik van aluminium ook zijn keerzijde. Want ondanks de goede prijs-kwaliteitsverhouding is én blijft aluminium een vrij duur product.

Daarbij komt ook nog het feit dat de plaatsing van aluminium pergola’s vaak gepaard gaat met het lassen van constructiestukken waardoor de plaatsingskosten eveneens zal toenemen en waardoor zelfplaatsing ook niet altijd meer mogelijk is.

Aluminium pergola’s zijn ook iets moeilijker te bewerken. Hierdoor is de kans groot dat je te maken zal hebben met vrij rechthoekige constructies omdat er anders teveel risico bestaat dat de gehele constructie niet stevig genoeg is.

Andere nadelen hebben vooral invloed op persoonlijke voorkeuren: Zo kan je – in tegenstelling tot houten pergola’s – niet kiezen voor een andere kleur na een aantal jaren en oogt het niet voldoende natuurlijk.

 

Aluminium of andere soort pergola?

Aluminium kent veel sterke punten. Dit resulteert ook in een prijs die het meeste duur is ten opzichte van de vier soorten pergola’s. Als klant kan je bij een aluminium pergola van 10m2 een rekening verwachten van rond de 1200 euro. Dit is echter tevens afhankelijk van de diverse laskosten en plaatsingskosten. Afhankelijk van je wensen, de grootte, plaatsingskosten en kwaliteit kan de prijs van een aluminium pergola oplopen tot 4.000 – 5.000 euro.

Aluminium is een licht maar sterk materiaal. Het wordt in de meeste gevallen niet gebruikt om planten erover te laten groeien, maar het wordt eerder gebruikt om te functioneren als een vrijstaande terrasoverkapping.