Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.nl Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.nl

Rolluiken prijs

Rolluiken zijn de meest ideale manier voor het verduisteren van je woning, ze bieden beveiliging tegen inbraken, dempen het geluid en houden koude en warmte buiten. Maar hoeveel kost een rolluik? Ontdek hier de prijzen van rolluiken per materiaal, bedieningsmethode en montage.

Snel naar:  prijs per materiaalprijs per bedieningprijs per montageextra’s

 

Prijs rolluik per materiaal

Rolluiken worden doorgaans uit PVC (kunststof) of aluminium gemaakt. Een kunststof rolluik is ideaal als verduistering en privacy en om de warmte en koude buiten te houden. Wil je een stevigere rolluik die nog beter isoleert en meer inbraak bestendig is? Dan ga je beter voor aluminium rolluiken.

Prijs 1 x 1 m Prijs 2 x 2 m
Kunststof€90 - €150€250 - €350
Aluminum€100 - €250€350 - €600

Zoals je kan zien is een aluminium rolluik net iets duurder dan een uit PVC. Dit komt omdat het materiaal steviger is. Wens je graag een prijs op maat te ontvangen om zo de verschillende materialen eenvoudig te kunnen vergelijken? Maak dan hier gebruik van onze offerteservice.

 

Rolluiken prijs per bediening

Je kan een rolluik zowel handmatig als elektrisch bedienen. Bij een handmatige bediening heb je keuze tussen een band of koord, de meest bekende bediening, of een slingerstang. Elektrische bediening opent een brede waaier aan mogelijkheden zoals een draaischakelaar of een afstandsbediening. Bedrijven maken vaak gebruik van een elektrische rolluik met sleutelschakelaar. Hier kan enkel de persoon met de sleutel de rolluik bedienen. Dit wordt vaak toegepast voor rolluiken die de voorkant van een winkel afschermen.

Het is eveneens mogelijk je elektrische rolluik op basis van tijd te besturen met een tijdschakelaar. Zo stel je zelf de uren in wanneer ze omhoog en omlaag gaan. Deze optie is geen slecht idee als je regelmatig op reis bent. Dievenbendes houden je huis meestal op voorhand in de gaten. Als ze merken dat de rolluiken de hele tijd blijven staan, is het snel duidelijk dat er niemand thuis is. Door in te stellen dat ze ’s ochtends omhoog en ’s avonds omlaag gaan, lijkt het alsof het huis nog steeds bewoond wordt.

Gemiddelde meerprijs
Handmatige bediening€10 - €20
Elektrische bediening€80 - €250*
* De prijzen hangen af van de soort elektrische bediening. Zo is een afstandsbediening duurder (± €100) dan een draaischakelaar (± €20)

 

rolluiken prijs

 

Rolluiken prijs per montage

a) Prijs voorzetrolluik

Een voorzetrolluik is gemakkelijk te plaatsen, ook bij reeds bestaande woningen. De rolluik wordt namelijk rechtstreeks op de gevel gemonteerd, en dit zonder breekwerken. Een voorzetrolluik wordt over het raam geplaatst en isoleert daarom beter tegen lawaai en koude. Binnen in de kamer heb je dus geen bak boven het raam.

Prijs PVC 1 x 1 mPrijs Aluminium 1 x 1 m
Handmatige bediening€ 150€ 200
Elektrische bediening met afstandsbediening€ 400€ 500

 

b) Inbouw rolluiken prijs

Een inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn, achter de gevelsteen geplaatst en zo volledig geïntegreerd in de muren. Als je dit wil doen bij een bestaande woning, gaat dit echter met veel breekwerken gepaard. Daarom wordt dit type rolluik het vaakst in nieuwbouwwoningen toegepast.

Als de rolluik naar omhoog is kan je helemaal niet zien dat er een rolluik in de muur zit. Er hangt dus ook geen rolluikkast in je kamer zoals wel het geval met opbouwrolluiken.

Prijs PVC 1 x 1 mPrijs Aluminium 1 x 1 m
Handmatige bediening€ 90€ 160
Elektrische bediening met afstandsbediening€ 480€ 730

 

c) Opbouw rolluik prijs

In tegenstelling tot een voorzet- of inbouwrolluik, wordt bij een opbouw rolluiken een rolluikkast in de kamer geplaatst. Net zoals bij een inbouwrolluik zie je aan je gevel helemaal niets daarvan. Opbouw rolluiken worden het best bij nieuwbouwwoningen of renovaties uitgevoerd aangezien de plaatsing met breekwerken gepaard gaat.

Prijs PVC 1 x 1 mPrijs Aluminium 1 x 1 m
Handmatige bediening€ 250€ 220
Elektrische bediening met afstandsbediening€ 450€ 600

 

Extra’s: prijs rolluiken

Een rolluik is niet langer zomaar een rolluik. Met de nieuwste methodes kan je tegenwoordig veel extra’s toevoegen die je wooncomfort en veiligheid verhogen. Zo kan je je rolluiken voorzien van zonnesensoren die de rolluik doen omhoog of omlaag gaan wanneer de zon binnen schijnt. Zo’n optie kost gemiddeld €180.

Om je huis tegen inbraken te beveiligen kan je anti-optilveren op je rolluik laten monteren. Dit kost ongeveer €5. Er bestaat ook een bewegingsmelder waarbij de rolluik sluit wanneer iemand er lang voor blijft staan. Zo’n melder kost €250.

Via een home motion systeem kan je nu ook je rolluiken vanop afstand bedienen, ook als je niet thuis bent. Zo’n draadloze bediening kost doorgaans 500 euro. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Ontvang hier gratis offertes.

 

Verlaging inboedelverzekering dankzij plaatsen rolluiken

Als je aluminium rolluiken laat plaatsen, en dit combineert met goede sloten op je ramen en deuren, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een verlaging van je inboedelverzekering. Vraag het zeker na aan je verzekeraar en bespaar zo een hoop geld.

 

Beste prijs/kwaliteit rolluik vinden

Alvorens je rolluiken plaatst, doe je er goed aan om verschillende prijzen van plaatsers te vergelijken. Door prijs te vragen kan je eenvoudig de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Dit is mogelijk via onze offerteservice. Vul je wensen zo nauwkeurig mogelijk in en ontvang offertes van vakmannen uit jouw buurt. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Zo kies je zelf welk voorstel het beste bij jouw project past.