Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.nl Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.nl

Kostprijs pergola: overzicht per materiaal

De prijs voor een pergola kan variëren en is afhankelijk van de grootte, breedte, het type materiaal en de plaatsing. Doorheen onze pergola artikels hebben we reeds enkele richtprijzen meegegeven, maar we vatten deze graag nog eens samen voor u.

Pergola laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Houten pergola prijs

Hout kan redelijk duur zijn als materiaal voor een pergola. Toch varieert de prijs sterk, afhankelijk van de duurzaamheidsklasse, levensduur en het type hout. Een houten pergola kost al snel 1.000 euro, maar hou zeker rekening met de eventuele plaatsing- en leveringskosten. Afhankelijk van je wensen kan deze prijs echter ook oplopen tot 4.500 euro. Voor de prijs van een houten pergola heb je natuurlijk wel een prachtig natuurproduct dat lang meegaat mits een beetje onderhoud.
➥ Lees meer over houten pergola’s.

 

Aluminium pergola prijs

Aluminium kent veel sterke punten. Dit resulteert ook in een prijs die het meeste duur is ten opzichte van de vier soorten pergola’s. Als klant kan je bij een aluminium pergola van 10m2 een rekening verwachten van rond de 1200 euro. Dit is echter tevens afhankelijk van de diverse laskosten en plaatsingskosten. Afhankelijk van je wensen, de grootte, plaatsingskosten en kwaliteit kan de prijs van een aluminium pergola oplopen tot 4.000 – 5.000 euro.
➥ Lees meer over aluminium pergola’s

 

Kunststof pergola

De prijs van een kunststof pergola schommelt gemiddeld rond de 900 euro. Ook hier hangt de prijs wederom af van andere factoren zoals plaatsingskosten, oppervlakte en type polycarbonaat. De uiteindelijke kostprijs kan dus variëren. Wanneer je minder geld te besteden hebt en toch graag voor een kunststof pergola wilt gaan, kun je het beste een zelfbouwpakket aanschaffen.
➥ Lees meer over kunststof pergola’s.

 

Doekpergola

Pergola’s met doek vallen onder de goedkoopste van alle pergola soorten. Hout, aluminium of kunststof zijn meestal duurder dan de doekpergola. Prijzen in deze categorie variëren van 350 tot 700 euro. Hou hier tot slot ook rekening met eventuele plaatsingskosten en extra’s die de kostprijs snel naar omhoog kunnen duwen.
➥ Lees meer over pergola’s met doek.